NEW DESIGN UNVEILED FOR THE SONOMA COUNTY OFFICE OF EDUCATION

scoe-view-1-hr-99-1011-copy-small

Santa Rosa, CA – The Sonoma County Office of Education (SCOE) provides services and oversight to the county’s 40 school districts, serving approximately 71,000 students.

Just like any other county office in California, the history of the Sonoma County Office of Education (SCOE) has been driven largely by the changing educational needs of a growing population base. As educational needs continue to evolve, ATI unveils its plans for the office’s new facility.

21ST CENTURY

The new project will be a 7,500 sf free standing addition to the existing Sonoma County Office of Education. Called the Student/Teacher Learning Annex, it will be the new facility for the North Coast School of Education teacher credentialing program as well as other SCOE educational programs.

The building will include four 960 sf classroom spaces separated by movable walls that can be combined in a number of configurations for various needs. There will be 1400 sf Networking Commons, or collaboration space, where students and teachers can meet individually or in groups, equipped with power, WiFi, and HDTV.

existing-entry-shade-screens

DYNAMIC MEETING SPACES

 The Lounge includes a kitchen space for having coffee, on‐the go meals or accommodating larger catered events. Two hoteling office spaces allow for private meetings or conferencing. Glass partitions with pivot doors separate the classrooms from the Networking Commons allowing the spaces to be opened to each other for larger events; and an overhead garage door opens the space up into the outdoor patio.

lounge

MODERN FINISHES

The overall design complements the existing building’s construction while adding a fresh modern feel to the new spaces. Finishes were selected to respond to the natural setting of the building and the creek on the east side. The shade screen structure image reflects the Heritage Oaks on site. Earth tones, stone patterns and pebbled tiles blur the line between indoors and outdoors. Wood veneers, and vertical wall tile patterns inspired by the wooded surroundings provide juxtaposition to the modern open structure.

restroom

finished

Because the facility will at times provide services to K‐12 students, the project went through both a County Design Review Application as well as DSA Review.

Contact Us

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt